A repülőmókusok Japánban és Európában élnek (a Balti tenger és a Csendes óceán partján található erdőkben), és elképesztően cuki állatkák.

Valójában nem tudnak repülni, viszont hatalmasakat ugranak. Az első és hátsó lábaik között feszülő szőrrel borított hártya segítségével akár 100 métert is suhanhatnak a levegőben. Nem alszanak téli álmot, de előfordul, hogy több napig is szunyókálnak, ha nagyon nagy a hideg.