Miért pepecselnél főzetek elkészítésével és a gyógynövények összeválogatásával, amikor már multivitaminok és immunerősítők is kaphatók kutyáknak? Azért, mert a vitaminos készítményekben kivonatok vannak, amik csak 1-2 jótékony hatóanyagát tartalmazzák a gyógynövényeknek. Hidd el nekem, hogy sokkal jobb eredményt érsz el ezzel a három recepttel, ha betartod az elkészítés- és adagolás útmutatóját.

Először szeretnék beszélni kicsit a gyógynövényekről. A holisztikus szemlélet teljesen eltér a konvencionális orvoslástól. Nekem is, mint más kutyaherbológusnak, a fő célom az okok megkeresése. Íme, egy egyszerű példa – amikor gyógynövényekhez nyúlsz, mindig ez lebegjen a szemed előtt:
A gyógyszerek megölik a vírusokat, baktériumokat és elnyomják a tüneteket, míg a gyógynövényekkel olyan környezetet teremtünk, amelyben képtelenek megtelepedni a vírusok és baktériumok.

 

 

Mindig az a cél, hogy megvizsgáljuk és átgondoljuk, hogy mi okozhatja a kutya betegségét. Nem vagyok gyógyszerellenes. Tudom, hogy sokszor nincs más lehetőség, és az orvosok munkáját is maximálisan tisztelem, hiszen rengeteg csodát tesznek. Azt viszont ugyanúgy hiszem, hogy sok betegséget meg lehet előzni.

A gyógynövényeket viszont nem lehet ész nélkül adagolni. A több nem lesz jobb. Ha beteg a kutyád, nem lesz gyorsabban túl rajta attól, hogy emeled a gyógynövény adagot. Sőt, sok gyógynövény más hatással lehet, ha többet kap a kutya az előírt mennyiségnél. Ezért mindig kövessétek pontosan az adagolási útmutatókat.

Miért fontos  erősíteni a kutyánk immunrendszerét?

Egész egyszerűen az immunrendszer véd meg minket és kutyánkat is a vírusoktól, baktériumoktól, sőt a szervezetünkben képződő káros anyagoktól, gyulladásoktól, daganatoktól.

Nézzük  a recepteket!

1. Immun- és nyirokrendszert támogató gyógynövénybomba

Hozzávalók:

1 evőkanál Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea), 1 evőkanál Körömvirág (Calendula officinalis), 1 evőkanál Illatos Ibolya levél (Viola odorata)

Elkészítés:  Tedd a gyógynövényeket egy befőttesüvegbe. Forrásig melegíts 250 ml vizet, majd ha felforrt, pihentesd 2 percig. Öntsd a gyógynövényes befőttesüvegbe. Tegyél egy szilikonmentes sütőpapírt a kupak alá (hogy megóvd a főzetet a kupakból kioldódó káros anyagoktól), majd zárd le. Hagyd állni 20 percet. Szűrd le. Hűtőben tárolva 3-4 napig eláll.
Adagolás: 2 teáskanállal minden 5 kg kutya testsúlyra, az ételre adagolva.

2. Immunerősítő és méregtelenítő mix

Hozzávalók:

1 evőkanál Bojtorján gyökér (Arcticum lappa), 1 evőkanál Csűdfű (Astralagus mem-branacus)

Elkészítése: Ugyanaz, mint az előző receptnél
Adagolás: 2 teáskanállal minden 5 kg kutya testsúlyra, az ételre adagolva.

3. Immun- és bélrendszert támogató gyógynövénybomba

Hozzávalók:

60 g Csipkebogyópor, 60 g Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea), 60 g Kamilla (Matricaria recutita)

Elkészítés:
Keverd össze a gyógynövényeket. Tárold üvegben vagy papírban, de kerüld a műanyag tárolókat.
Adagolás: ½ evőkanállal kétszer naponta közepes méretű kutyáknak (12 kg-25 kg). Kistestű kutyáknak felezd az adagot, nagy- és óriástestű kutyáknak pedig duplázd.

Még egy-két jó tanács arra az esetre, ha gyógynövényt veszel. Kérlek, csak olyat vegyél, ami nem műanyagzacskóban van, mert a műanyag nem csak környezetterhelő, de a gyógynövények hatása is gyengül tőle, és lehet, nem lesz olyan hatással a recept kutyádra, mint amilyennel kellene.

Amennyiben nem vagy jártas a gyógynövények világában és nincs bátorságod magad összeállítani, keresd fel a www.mybulldogshop.com weboldalt, ahol megtalálod az általam összeállított gyógynövény keverékeket, amik természetes, nem csak bulldogok számára hasznosak.

Egészséges napot!

Magyari Detti - kutyaherbológus

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!