A négylábúak hihetetlen dolgokat tudnak és éreznek!

A négylábúak hihetetlen dolgokat tudnak és éreznek!

Hosszú idő óta az ember leghűségesebb társa és barátja a kutya! A kedvenc háziállatunk mellettünk töltik az életüket, így sokszor olyan dolgokat is tudnak rólunk, amire nem is gondolnánk. Könnyen ráéreznek például a hangulatunkra, egészségi állapotunkra, és gyakran szavak nélkül is megértenek!

 

1. A kutyád pontosan érzi, ha szomorú vagy!

Ha szomorú, depresszív hangulatban vagy, a kutya együttérzését fejezi ki azzal, hogy nem eszik, nem akar játszani. Odaül melléd, és addig nem tágít onnan, amíg nem javul a hangulatod. Csak a gazdi esetében viselkedik így a kutya, az idegenekkel nem ennyire együttérző.

2. Megérzi, hogy mi fog történni!

A kutyák igen különleges ráérzőképességgel rendelkeznek! Azt is megérzi például, hogy ha épp fürdés következik, és ez nyilván nem a kedvenc tevékenysége, gyorsan megpróbál elmenekülni a helyszínről. Azt is érzi, hogy jó vagy rossz szándékkal cselekszel, ilyenkor előfordulhat, hogy megpróbál megakadályozni. Ha valamitől fél a kutya, pl. a kutyakozmetikusnál, akkor nem árt támogató, bátorító szavakat mondani neki.

3. Megérzik a félelmet!

A kutyáknak nagyon fejlett a szaglásuk, éppen ezért könnyen megéreznek bizonyos hormonokat, mint pl. a stresszhormont. Félelem esetén nagy mennyiségű adrenalin szabadul fel a szervezetben, a kutya pedig megérzi ezt, és elkezd ugatni, hogy megvédjen. A kistermetű kutyák gyakran átveszik a gazdájuk hangulatát, és ők is félni kezdenek.

4. Pontosan tudja, mikor haragszol rá!

Ha valami rossz fát tett a tűzre, már előre tudja, hogy szidást fog kapni. Nem kell rákiabálj, akkor is tudja, hogy nagyon mérges vagy! Lehajtott fővel, és behúzott farokkal elsomfordál! Az is megtörténhet, hogy érzi, hogy haragszol rá, de nem tudja pontosan, hogy miért!

5. Megérzi, ha várandós valaki

Ezt az információt nem támasztották alá tudományosan, sokan mégis arról számoltak be, hogy kutyájuk sokkal figyelmesebb, és gyengéden viselkedik, ha egy terhes nővel találkozik. A kutya gyakran szagolgatja a terhes nő hasát, és ráteszi a fejét vagy a lábát, megpróbálja megvédeni.

 
 
 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!