A macskák valóságos házi gyógyítók. Ha a gazdának sikerül bizalmi viszonyba kerülni vele, a macska képes megtalálni és meggyógyítani a fájó testrészeket. Megtelepszik az érintett területen, dorombol, átmelegít a teste melegével, és a fájdalom megszűnik.

 

Súlyosabb esetekben a macska akár órákig képes elüldögélni a beteg mellett. A statisztikák szerint a macskatulajdonosok 5-ször kevesebbszer fordulnak orvoshoz, mint azok az embertársaik, akik nem tartanak cicát.

 

1. Szív- és érrendszeri betegségek

Sok olyan eset létezik, amikor a macskák megmentették az embereket egy szívrohamtól vagy hipertóniás krízistől. Arra is képesek, hogy figyelmeztessenek egy hasonló krízishelyzetre. A macskatulajdonosok tudják, hogy kedvenceik néha hízelegni kezdenek, amikor a gazdájuk nagyon izgatott vagy feszült.

A cicák jelenléte a háztartásban csökkenti az ismétlődő miokardiális infarktusok kockázatát. A rohamot szenvedő személy normalizálhatja a vérnyomását és a pulzusát, ha néhány percig simogatja a macskáját.

2. Gyomor- és bélproblémák

A cicák simogatása az emésztésre is jótékony hatással van. A rövid szőrű macskák, vagy azok a fajták, amelyeknek egyáltalán nincs bundája (szfinx, sziámi, keleti rövidszőrű, abesszin macska, vagy egyiptomi mau) általában jobban kezelik a gyomor- és bélrendszer, valamint a húgyúti rendszer panaszait.

3. Stressz és fáradtság

A macskák eloszlathatják a stresszt, fáradtságot, migrént, csökkentik a feszültséget, a nyomást, normalizálják a pulzust. A hosszú szőrű macskák (szibériai macska, török angóramacska, perzsa macska, birman macska, vagy más néven burmai szent templommacska, norvég erdei macska) kiváló 'pszichoterapeutáknak' tekinthetők, akik segítenek az embernek leküzdeni az álmatlanságot, ingerlékenységet és a depressziót.

A fekete macskák kétszer annyi negatív energiát képesek átvenni az embertől, mint az összes többi macska. A vöröses szőrű macskák pozitív energiával töltenek fel. A krémszínűek felerősítik az energiákat, a szürke macskák pedig megnyugtatnak. A fehér macskák mind közül a legjobb gyógyítók.

 

4. Az immunrendszer erősítése

A tudósok úgy gondolják, hogy a macskák dorombolása megfelel az ultrahangos kezelésnek, gyorsítja a sebek gyógyulását, elősegíti a növekedést és erősíti a csontokat. A perzsa macskák képesek enyhíteni az ízületi fájdalmakat és az osteochondrosis tüneteit.

5. Hosszabb élettartam

Gerontológusok megvizsgálták a macskák hatását a tulajdonosaik élettartamára, és arra a következtetésre jutottak, hogy azok az emberek, akiknek az otthonában egész életükön át voltak macskák, átlagosan 10,3 évvel tovább élnek, mint azok, akik nem tartottak macskát. A macskatulajdonoknak jobb a vérnyomása, és kisebb a koleszterinszintjük.

6. A macskák és az akupunktúra

A macskák az akupunktúra szakértőinek tekinthetők: amikor elhelyezkednek a gazdájuk ölében, dorombolnak, és a karmaikkal stimulálják a reflexogén zónákat, az olyan, akárcsak egy igazi akupunktúrás kezelés. Ezt a kezelési módszert gyakran alkalmazták a hagyományos gyógyításban.

7. A macskák, mint bioenergetikai eszközök

A bioenergia szakértői szerint a macskák igazi energetikai eszközök. Azt mondják, hogy ha a macska a gazdája fejére ül, az azt jelentheti, hogy az illetőnek magas vérnyomása van, vagy fejfájás kínozza. Ha a macska a bal lapockára vagy vállra telepedik, akkor szívproblémákról lehet szó. A macska az ember hátára fekszik, ha azt érzékeli, hogy a gazdájának veseproblémái vannak, és a lábára, ha alacsony a vérnyomása, vagy gyakran küzd megfázással.

 
 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!