Egy percig se volt biztos, hogy egyáltalán túléli a repülőutat

A környezetünkben élő vadállatokra az esetek nagy részében megpróbálunk vigyázni. De mi van azokkal az élőlényekkel amiket nem látunk és mégis ott vannak körülöttünk? Így járt ez a nő is aki véletlenül fűnyíróval átment egy kék levelibékán.


Na de ki repülne 1000 kilométert azért, hogy megmentse az életét? Valószínűleg nagyon kevesen. Ez a nő azonban mindent megtett, hogy megmentse a fejsérülést szenvedett kétéltűt. Repülőre szállt és egy kifejezetten békák megmentésére szakosodott állatkórházba sietett.
Szerencsére pár nap intenzív kezelés után a kis béka jobban lett és meggyógyult, így már csak egy heg maradt a csúnya vágás helyén.


Sokan értetlenül állnak a történtek előtt, hogy miért ez a nagy felhajtás hiszen csak egy békáról van szó azonban egy kórházban dolgozó állatorvos meghökkentő és nagyon is jogos válasszal magyarázta a helyzetet:

“Az empátia az, amitől a bolygó jövője függ. Ha az emberek közönyösen elfordulnak, ha valakinek segítségre van szüksége – akkor is ha kis állatokról van szó – talán nem is érdemeljük meg, hogy a Földön éljünk.”

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!