Így tudjuk meg, hogy a kutya szeretete valódi-e.

Néha úgy tűnik, hogy tökéletesen beszélik a nyelvünket, és máskor a viselkedésük teljesen megmagyarázhatatlan. Néha nyilvánvaló a családjuk iránti odaadásuk, és máskor – nos, elgondolkodunk, hogy vajon csak az ételt szeretik-e. Szóval hogyan tudjuk megmondani, hogy kutya szeretete valódi-e? 

Nyalogatja az arcodat.

Ez a viselkedés sok embert felháborít, de a kutyáink nem tudják, mik azok a baktériumok! Csak azt tudja, hogy meg akar tisztítani, és az ápolás a kölyök szeretetének és odaadásának határozott jele. Ez az intimitás jele, amely csak akkor következik be, ha a kutyád erős kötődést érez, így még ha nem is vagy igazán kibékülve a nyalogatással, legalább hízelegjen, hogy szeretnek!

Gondoskodik rólad, ha beteg vagy sérült vagy.

Legalábbis megpróbál gondoskodni rólad. A nyalogatás is olyan viselkedés, amit a kutyák a farkasoktól örököltek, akik gyakran megnyalják egymás sebeit a vadonban, hogy megpróbálják meggyógyítani őket. Tehát, ha a kutyád sokat nyalogat, ha beteg vagy általában nyalogatja a rajtad lévő karcolásokat vagy vágásokat, akkor valószínűleg megpróbálja meggyógyítani. Általában a közeledben maradhat egész idő alatt, amikor nem érzed jól magadat. Akárhogy is, ez a szeretetről szól!

Megosztja a játékait.

Amikor a kölyökkutyád beugrándozik a nappaliba, és egy játékot dob az öledbe, akkor azt jelentheti, hogy játszani akar – VAGY azt jelentheti, hogy van egy ajánlata számodra! Végül is a „megosztás az gondoskodás”, és a játékainak megosztása a kutyád szeretete kimutatásának a módja és hogy elismer téged falkavezérnek.

Odabújik evés után.

Az étel a kutyád alapvető motivációja, függetlenül attól, hogy trükkökre tanítod-e, vagy egyszerűen csak jutalmat kínálsz a jó viselkedésért. Tehát, amit étkezés után csinál, az nem más, minthogy megmutatja, hogy mi a következő prioritása, és ha azonnal odabújik a vacsorája után, az azt jelenti, hogy TE! A második hely az étel mellett elég jó, nem gondolod? Tehát, ha a kis ’szőrös gyermeked’ jön, hogy adjon egy puszit, aminek kicsit túlságosan kutyaeledel szaga van, csak tudd, hogy az valóban a szeretet jele.

Az ágyadban alszik.

Hagyod, hogy a kutyád az ágyadban aludjon? Az emberek szenvedélyesek a vita mindkét oldalán, de egy dolog, ami nem lehet vita tárgya, az, hogy mit jelent a kutya részéről: teljes odaadást! Ha a kutyád megpróbál az ágyadban aludni, és elalszik a közeledben, még akkor is, ha nem engeded meg neki, azt jelenti, hogy teljesen hűséges és elkötelezett veled szemben, mindenkor.

Követ téged.

A kutyád viselkedése nem korlátozódik csupán a lefekvés idejére. Ha kutyád mindenhová követ a ház körül, miközben házimunkát végzel, vagy lógsz, akkor csak próbál együtt maradni veled. A kutyáknak nincs szükségük „egyedül töltött időre” úgy, ahogyan az embereknek, így ha szeret téged, akkor mindig veled akar lenni.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!