A patkányok neve összeforrt a járvánnyal, a kosszal, a fertőzéssel a pestissel. A legtöbb elhanyagolt helyen, hanyagul gondozott jószágok körül, vagy a csatornákban a csatornákban csak úgy hemzsegnek ezek a szapora rágcsálók. Azok, akik kedvencként tartják a patkányokat a legtöbbször hiába győzködik ismerőseiket, milyen csodálatosak is ezek az állatok, a legtöbbször csak értetlen, és irtózó arcokat látnak. És ők valószínűleg nem is tudják, hogy a patkányoknak van temploma is….

Ez a templom Indiában található, a neve Karni Mata.

Karni Mata egy hatszáz évvel ezelőtt élt matriarcha volt, a hatalom és a győzelem istennőjének, Durgának a reinkarnációja, legalább is a hívők szerint. Mikor elvesztette saját fiát, akkor Yamát, a halál istenét kérte engedje hozzá vissza, de nem járt sikerrel mert a gyermek már reinkarnálódott. Karni Mata ekkor alkut kötött, hogy a családja elveszített tagjai haláluk után patkányként térnek vissza a földi világba, és patkányok maradnak egészen addig, amíg újjá nem születhetnek emberként, ugyanabban a családban.

A templomban egyébként több mint 20.000 patkány él, akiket a hívők szentként tisztelnek A legnagyobb óvatossággal közlekednek az idelátogatók, nehogy összetapossanak egy patkányt. Ha ez mégis megtörténik, a patkány haláláért felelős személynek drágán meg kell fizetnie, egy tömör aranyat kell adnia a patkány éltéért cserébe. A hívők gyakran esznek abból az ételből, amiből már a patkányok is fogyasztottak, mert az ilyen ételeket áldottnak hiszik. Azért, hogy a patkányok biztonságban legyenek a ragadozó madaraktól és más állatoktól, drótokat és rácsokat helyeztek el a templom udvara körül. Papok és gondnokok laknak a templomban a családjukkal, hogy etessék a patkányokat és eltakarítsák az ürüléküket.

Érdekes, hogy a patkányok miatt eddig nem pusztított pestis, vagy más emberi is veszélyes járvány, amit Karni Mata csodájának tartják. A patkányok azonban különböző betegségekben szenvednek, többek közt gyomor-rendellenességben és cukorbetegségben, ami a nekik adott rengeteg édességnek és tejnek köszönhető.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!