Nos, ez sem mindegy...

Eddig azt hitted, hogy tudsz macskát simogatni? Ki kell, hogy ábrándítsalak... Azonban nemrég kiderült, hogy hogyan is kell rendesen simogatnunk a macskánkat.

Brit tudósok megfejtették a titkát, hogy hogyan kell simogatni egy macskát anélkül, hogy feldühítenéd vagy elkezdene karmolni. A tudósok szerint a macskasimogatás is egy igazi tudomány, amely nem feltétlenül szaktudást, hanem inkább érzelmi intelligenciát igényel, hogy megérezd, mikor van szüksége a kedvencednek cirógatásra.

A macskát nem akkor kell simogatni, amikor neked van kedved hozzá, hanem, amikor ő szeretné. A macskák totálisan kiborulnak attól, ha csak úgy kényed-kedved szerint felveszed őket, és elkezded simogatni az ő általuk nagy gondosan eligazított bundájukat. Régen nem azért tartottak macskát, hogy élvezzék a puhaságát és a pozitív terápiás hatásait, csak azért, hogy megfogja az egeret. A macskát csupán a hasznossága miatt engedték be a házba, és nem azért, hogy simogassák. Éppen ezért a puha négylábú természetéből adódóan elsősorban nem simogatásra van kódolva.

Van néhány egyértelmű jel, ami arra utal, hogy mikor nem ajánlott megsimogatni egy macskát. A leginkább elkerülendő terület az állat farka, hátának alsó része, és a hasa, ezeket általában nem igazán ajánlott simogatni, mert karmolás, harapás lehet a vége.

A macska egyik leggyengébb pontja a hasa, sérülékenynek érzi magát, ha hirtelen elkezded simogatni.

Szakértők szerint ajánlott mindig tiszteletben tartani a macska határait és igényeit még akkor is, ha úgy tűnik, hogy te vagy az erősebb. Várd ki azt a pillanatot, amikor a macskád a legnyugodtabb, és csak óvatosan közelíts felé, soha ne támadd le egyből, mert egészen biztosan, hogy visszatámad, és akkor te húzod a rövidebbet.

 
 
 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!