Ha van háziállatod, akkor te is tudod hogy elmondhatatlan és leírhatatlan az a mértékű öröm, amit kedvenceink hoznak az életünkbe.

Egy állat mindig örül neked ha hazamész, tökéletes társ lehet és segíthet túllépned az élet nehezebb szakaszain.

Ők mindig ott vannak, amikor magányosak vagyunk, vagy vigasztalásra és csak egy meleg ölelésre van szükségünk, de a boldogságunkat is megoszthatjuk velük.

Ez jó magyarázat arra, hogy miért is olyan nehéz búcsút venni tőlük. A kis kedvenc elvesztése mindig traumatikus és fájdalmas tapasztalat, hiszen ilyenkor a legjobb barátunkat veszítjük el.

Sok ember alábecsüli a kutya, macska vagy bármelyik más háziállat elvesztése után érzett fájdalmat, ezért a tudósok arra voltak kíváncsiak, milyen mély is lehet a tulajdonosok gyásza valójában.

 

A kutatók megkérdezték az állattartókat a kedvencük elvesztése utáni érzéseikről, és a résztvevők mind mély és erős fájdalomról számoltak be.

Érdekes módon, egy másik kutatás, amit hawaii kutatók végeztek, azt is megállapította, hogy a háziállatok elvesztése után érzett fájdalom sokkal tovább tarthat, mint egy szerettünk elvesztésekor tapasztalt fájdalom.

A legtöbb megkérdezett egyetértett abban, hogy nem tudja összehasonlítani a kedvence elvesztése után tapasztalt fájdalmat, a szeretett ember elvesztésével járó fájdalommal. Ez csak azzal magyarázható, hogy az állattartók mélyen kötődnek háziállataikhoz, és szenvednek, amikor elveszítik ezt a szeretett társat.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!