A saját élete veszélyeztetésével mentett meg egy medvét a vízbefulladástól.

Adam Warwick, a floridai Vadvédelmi Szervezet biológusa a saját élete veszélyeztetésével mentett meg egy medvét a vízbefulladástól.

 

Az állat a floridai Osceolai Nemzeti Parkból kóborolt el, és betévedt egy közeli lakott területre.

 

Amikor a lakosok meglátták a fekete medvét a szemét között turkálni, megijedtek, és azonnal értesítették a hatóságokat.

A medve nyugtató lövedéket kapott, hogy visszaszállíthassák a parkba, de az eredmény nem egészen az volt, mint amire számítottak. A nyugtató mennyisége nem volt elég ahhoz, hogy a medve azonnal elaludjon, és a kábult jószág besétált az öböl vizébe. Mivel a nyugtató hatása egyre jobban hatott, az állat nem tudott fennmaradni a víz felszínén, és a sorsa már-már megpecsételődni látszott.

 

Amikor látta, mi történik, Adam Wrwick biológus nem habozott sokáig, gondolkodás nélkül bevetette magát a vízbe, hogy kimentse a szédelgő állatot, ami láthatólag bármelyik pillanatban elveszthette az eszméletét.

Adam gyors reakciója megmentette a helyzetet.

A férfinek sikerült a víz felszíne fölött tartani a csaknem 180 kilós állat fejét, és nagy erőfeszítések árán, néhány kollégája segítségével sikerült partra vonszolnia a medvét, jó 20 méternyi távolságból.

Miután kiértek a partra, a medvét azonnal megvizsgálták az állatorvosok, és megállapították, hogy nem sérült meg. Később szabadon engedték a természetes környezetében.

A hír, hogy egy ember megmentett egy medvét a fulladástól, gyorsan elterjedt a közösségi oldalakon, és Adamet valóságos hősként ünnepelték bátor gesztusának köszönhetően.

 
 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!