Jonathan, a teknős kora ellenére még mindig aktív életet él és egyáltalán nem unatkozik.

Ez az idős “úriember” már sok mindent megélt. 7 brit uralkodót élt túl, ott volt az ipari forradalomnál, az Eiffel-torony befejezésénél és az első felhőkarcoló megépítésénél. Jonathan, a teknős kora ellenére még mindig aktív életet él és egyáltalán nem unatkozik.

Most bemutatjuk a világ egyik leghíresebb és legidősebb teknősét.

A teknős 1882-ben érkezett meg Szent Ilona-szigetére a Seychelle-szigetekről. Három társával érkezett, akik azóta sajnos már elpusztultak. Óvatos becslések szerint ekkor már 50 éves volt. Nagyon jó körülmények között él, ugyanis a kormányzó rezidenciájának hatalmas kertjében tengeti mindennapjait, külön részt alakítottak neki ki a gondtalan hétköznapokért.

 

Jonathan azonban nem egyedül él, 5 teknős társával él együtt: három nősténnyel és két hímmel. A teknős nagy népszerűségnek örvend, ugyanis a szigeten az 5 centes érméken az ő képe látható. Sajnos volt egy rosszabb időszaka, amikor egészségügyi problémákkal küzdött, de a szakértőknek és az étrendváltásnak köszönhetően azóta még jobb formában van és kicsattanó egészségnek örvend.

Egyébként a fajtája nagyjából 100-150 évig él el, de Jonathan már 30 évvel megcáfolta a várható életkort. Ennek köszönhetően be is került a Guinness Rekordok könyvébe, mint a legrégebb óta élő szárazföldi állat.

 

Azért a teknőst is utolérték az időskori megbetegedések: szürkehályogja van és elvesztette az íz ill. szaglását is, de ennek ellenére amúgy jól van. Nagyon szeret napozni, amitől jól érzi magát, mivel keresi a napos helyeket.

Hetente többször kedveskednek neki a gondozók, ugyanis a kedvenc ételeit szolgálják fel neki ilyenkor. Sárgarépát, uborkát, káposztát, almát és banánt eszik a legszívesebben.

 

Nagyon szeret emberek között lenni, és imádja, ha simogatják a páncélját. Van egy barátja is, aki sokkal fiatalabb, mint ő. David-el,a sziget második legidősebb teknőcével szeret mászkálni,de ő csupán csak 80 éves. Hihetetlen elképzelni ezt a kort, hogy mennyi generáció nőtt fel mellette, és mennyi történelmi pillanat szemtanúja lehetett. A helyi lakosok a stabilitás szimbólumának tartják, a turisták pedig a világ bármely pontjáról képesek eljönni, hogy megnézhessék a teknősmatuzsálemet.

 
 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!